Mattias Svensson - 3 juni, 2009

I vårt grannland terroriserar staten akademiker

I november förra året arresterades universitetsläraren Dmitrijs Smirnov av den lettiska antiterroriststyrkan. Han anklagades för att ha spridit "osann information" om att den lettiska valutan kanske måste devalveras. Han riskerar uppemot 6 års fängelse i detta land som sägs vara en demokrati.

Socialdemokraten Tony Johansson ger ännu ett exempel på att EU:s antiterrorlagstiftning givit staten skrämmande vida befogenheter. Finanskriser sätter otäcka politiska drev i rörelse, de som ifrågasatte det svenska kronkursförsvaret 1992 behandlades som ”landsförrädare” i mer metaforisk betydelse, på den tiden hade staten inte befogenheter att låsa in folk för sina åsikter. Under nuvarande kris har Storbritannien Gordon Brown med antiterrorlagarnas hjälp orsakat bankkollaps på Island genom att frysa deras tillgångar, och i vårt grannland sätts alltså ekonomer i fängelse för att ha påpekat hur det står till med landets ekonomi.


Warning: Undefined variable $media in /sites/magasinetneo.se/web/wp-content/themes/neo/functions.php on line 218

Warning: get_comment(): Argument #1 ($comment) must be passed by reference, value given in /sites/magasinetneo.se/web/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 484

Lämna en kommentar


En kommentar

  1. Fp största hotet mot S, därför mobbas liberalerna - Avancemang says: 28 december, 2014 kl. 21:34

    […] arbetskraftsinvandring (det är INTE socialdemokraterna). Ryktet om Eduards och Danielsson fanns innan folkpartistiska bloggskribenter skrev om saken. Jag tänker inte gå in på ryktenas sanningshalt, […]

    Svara